top of page

Vind je het belangrijk om je eigen lichaam en vruchtbaarheid beter te begrijpen?

Een absoluut recht om je lichaam te kennen 

 

Je hebt groot gelijk als je denkt dat kennis over je eigen lichaam en vruchtbaarheid op termijn zijn vruchten zal afwerpen!

Je eigen menstruele cyclus beter leren begrijpen en misschien zelfs leren interpreteren, brengt heel wat voordelen met zich mee.

Het kan je helpen om een eventueel gewenste zwangerschap, nu of in de toekomst, op een natuurlijke manier vlotter na te streven. Tevens kan die kennis een belangrijke basis zijn om een zwangerschap (nu of later), zonder gebruik van hormonen, te vermijden.

 

Bovendien en zeker niet onbelangrijk, zijn kennis en bewustzijn omtrent je eigen lichaam en vruchtbaarheid ook gewoon goed om je te leren voelen en begrijpen wie jij bent als vrouw. Het is immers een recht om als vrouw te weten wat er zich in jouw lijf afspeelt!

Consulting en training in vruchtbaarheidsbewustzijn

​Wil jij graag meer weten over je eigen lichaam, vruchtbaarheid en menstruele cyclus?
Dat kan! Er zijn verschillende manieren waarbij ik jou hierin kan helpen.

Enkele keren per jaar worden er workshops Vruchtbaarheidsbewustzijn georganiseerd. Tijdens deze workshop komt de fysiologie van het vrouwelijk lichaam op een duidelijke manier aan bod en vertel ik je welke signalen je lichaam naar jou uitstuurt en wat ze betekenen met betrekking tot je vruchtbaarheid.

Wil je ook leren hoe je die signalen kan interpreteren ten einde je vruchtbare en onvruchtbare periode duidelijk én betrouwbaar te kunnen identificeren, dan kan je je vruchtbaarheidskennis- en bewustzijn nog uitvoeriger verbeteren. Net zoals bij vrouwen/koppels met een specifieke anticonceptiewens, kan ik je in een consultatiereeks van vier lessen (telkens van twee uren) de Sensiplan® methode aanleren om je vruchtbaarheid beter te leren begrijpen. Ik geef je uitleg over de vrouwelijke cyclus, leg je uit welke belangrijke lichamelijke symptomen je kan waarnemen als vruchtbaarheidsindicatoren, hoe je ze kan noteren op een cycluskaart en hoe je ze met behulp van een aantal belangrijke rekenregels kan interpreteren. Ik zorg ervoor dat jij in staat bent je eigen lichaam en cyclus beter te begrijpen en interpreteren. Je leert je eigen vruchtbare en onvruchtbare periode te herkennen, hoe regelmatig of onregelmatig jij ook bent.

Schrijf je in voor een workshop Vruchtbaarheidsbewustzijn of vraag er zelf één aan (vanaf 8 personen).


Heb je liever een persoonlijke benadering?

Dat kan!

In mijn aanbod kan je zelf nagaan welk pakket het best bij jou past.


Twijfel je of heb je vragen?

Neem dan gerust telefonisch contact met me op en dan bekijken we samen hoe je verder begeleid kan worden.

bottom of page