top of page

Wil jij graag op een natuurlijke manier een zwangerschap vermijden?

Individuele keuze

Naargelang de situatie waarin je leeft (bijvoorbeeld al dan niet met een vaste partner) is er een verschil in behoefte van de anticonceptiemethode. Ieder moet kennis genomen of gekregen hebben van alle anticonceptiemogelijkheden en daarin een keuze maken die voor zichzelf het beste is op dat moment.

Geen hormonen voor mij, alsjeblieft

Steeds meer vrouwen opteren voor een anticonceptiemethode vrij van hormonen. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat de gemakkelijke methodes zoals de pil immers ook hun nevenwerkingen en gezondheidsrisico’s hebben. Vrouwen die de pil nemen, hebben vaak last van onder andere hoofdpijn, verminderd libido, depressiviteit, gespannen borsten, gewichtstoename en zijn ongerust over het risico op trombose en kanker. Over de mogelijke impact van sommige anticonceptiemethodes hoor je zeer weinig. Men minimaliseert bijna steeds de risico’s van hormonale anticonceptie ten voordele van de zwangerschapsvoorkomende eigenschap. Nochtans komen ze aan bod in wetenschappelijk onderzoek en officiële bijsluiters.

Sensiplan® is een symptothermale methode die ten opzichte van de oudere natuurlijke methodes een zeer goede betrouwbaarheid heeft. Amper 1.8 tot 2.3% van de vrouwen die deze methode gebruikt, wordt ongepland zwanger. Dat is een beter resultaat dan de pil. Spijtig genoeg is de kennis van de meeste artsen over deze methode ontoereikend.

Sensiplan® maakt gebruik van een combinatie van drie factoren om de vrouw zelf haar vruchtbaar venster te leren kennen: de basale lichaamstemperatuur, baarmoederhalsslijm en baarmoederhalsobservatie. Ondertussen is de methode wetenschappelijk goed onderbouwd. Ze heeft geen nevenwerkingen.

De methode vergt wel wat inspanning en volhouding van een vrouw/koppel. Het heeft enkel een goede kans op slagen indien beide partners gemotiveerd zijn, zich goed laten informeren en trouw de methode volgen.

Consulting en training in vruchtbaarheidsbewustzijn

Wil je je meer bewust zijn van je eigen vruchtbaarheid? Wil je overgaan tot een andere meer bewuste anticonceptiemethode?
Of ben je het beu om hormonen te gebruiken om een zwangerschap te vermijden?

Ik kan je in een consultatiereeks van vier lessen (telkens van twee uren) de Sensiplan® methode aanleren om je vruchtbaarheid beter te leren begrijpen en zo een zwangerschap te kunnen vermijden. Ik geef je uitleg over de vrouwelijke cyclus, leg je uit welke belangrijke lichamelijke symptomen je kan waarnemen als vruchtbaarheidsindicatoren, hoe je ze kan noteren op een cycluskaart en hoe je ze met behulp van een aantal belangrijke rekenregels kan interpreteren. Ik zorg ervoor dat jij in staat bent je eigen lichaam en cyclus beter te begrijpen en interpreteren. Je leert je eigen vruchtbare en onvruchtbare periode te herkennen, hoe regelmatig of onregelmatig jij ook bent.

 

Schrijf je in voor een workshop Vruchtbaarheidsbewustzijn of vraag er zelf één aan (vanaf 8 personen).


Heb je de liever een persoonlijke benadering?

Dat kan!

In mijn aanbod kan je zelf nagaan welk pakket het best bij jou past.


Twijfel je of heb je vragen?

Neem dan gerust telefonisch contact met me op en dan bekijken we samen hoe je verder begeleid kan worden.

bottom of page